İdeolojik Deformasyon ve Engels


130731


Bir arkadaşımla Karşıyaka'da Yalı Caddesi boyunca yürüyorduk. Yakın zamanda okuduğum kişisel gizlilik ve mahremiyet hakkında bir kitaptan bahsediyordum. Derken kaldırıma stencil'le yazılmış bir yazı gözüme çarptı. Yazı silik olduğundan mı, hava kararmış olduğundan mı bilmem, görür görmez sesli olarak okudum gördüğümü: “Engels İzmir!”
Yerde gördüğümüz stencil


Arkadaşım da durdu. Şöyle bir süre süzdük yazıyı. Esaslı bir Engels taraftarı olarak kısa bir süre için bile olsa çok heyecanlandığımı itiraf etmeliyim.


Bir adım geri attık, bir adım ileri attık. Kafamızı sağa çevirdik, sola çevirdik. Kabaca 10 saniyelik bir sürenin ardından yazılanı Engelsİzmir olarak okumamız gerektiğini fark edebildik.


Mesleki deformasyon diye bir şey var, biliyoruz. Eğer ideolojik deformasyon diye bir şey varsa, işte tam da budur herhalde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, İzmir Fuarı'nda gerçekleşecek Engelsiz İzmir 2013 Kongresi'nin internet sayfası şurada, birçok ön etkinlik de yapmışlar hali hazırda.


Kongrenin sayfasında bulduğum logo. Sakın yanlış anlaşılmasın, tasarımı veya herhangi bir şeyini eleştiriyor falan değilim. Ellerine sağlık kim yapmışsa, güzel olmuş bence.

 
Not: Ah be, İzmir'deki Engelsistler örgütlenseler ne muhteşem olmaz mıydı?



No comments: